deCHORALE@theMOVIES
december 3, 2022
Brugge
Concertgebouw
Google Map
Tickets en Info

Ervaar filmmuziek als nooit tevoren.

Het filmbeeld is verdwenen … wat rest is een schat aan muzikale expressie, live vertolkt door een groot symfonisch orkest, een 120-koppig oratoriumkoor en soliste Jolien De Ghendt.

De muziek krijgt zijn verdiende hoofdrol en pakt je onmiddellijk bij de keel … of raakt je tot in het diepste sentiment.

Alle emoties komen aan bod in deze schatkamer van pareltjes gecreëerd door meesterbreinen als John Williams (o.a. Saving private Ryan, Star Wars), Ennio Morricone (The Mission), Hans Zimmer (o.a. Pirates of the Carabean, The Lion King, Gladiator), Howard Shore (Lord of the Rings), Ludovico Einaudi (Intouchables) en vele anderen.

De oorspronkelijke filmmuziek werd voor deze unieke ervaring speciaal gearrangeerd door Mathias Coppens. Mathias is meer dan thuis in het epicentrum van de Amerikaanse filmindustrie Los Angeles en in het vakgebied van de filmmuziek. Hij heeft met zijn team een uiterst aansprekende score geschreven die prachtig aansluit bij de somptueuze bezetting van dit concert.

De enige ‘film’ die wordt vertoond zijn de interventies van onze ‘stalmeester’ Peter Van de Begin die, op zijn onnavolgbare wijze,  via het witte doek duiding geeft over het programma en de filmcontext.

Een niet te missen (film/muziek)evenement in een prachtige muziektempel !

Een organisatie van deCHORALE en The Joy of Music bvba